DARILO PRI NAKUPU NAD 40€

** Fotografije nosijo simbolni pomen, pri čemer so nekateri izdelki na voljo v raznolikih barvnih odtenkih. Dejanski izdelek se lahko nekoliko razlikuje od tistega, prikazanega na sliki.

Kettlebell utež (4 – 32 kilogramov)

11,95 549,95 

Material: Jeklo in guma
Prodaja v paru: Ne

Dostava

Čas dostave je 1 - 3 delovne dni, razen če je pri artiklu napisano drugače. Zaradi nepredvidljivih razlogov se lahko zgodi, da vam izdelka ne moremo dostaviti v obljubljenem roku. O tem vas bomo obvestili po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

Osebni prevzem

Naročeno blago lahko prevzamete osebno na naslovu upravitelja spletne trgovine (Spodnje preloge 95, 3210 Slovenske Konjice) šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem. Ko je naročeno blago nared za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte ali telefona.

Zaloga

Če artikla ni mogoče dodati v košarico, je razprodan.

Vračila

V primeru, da z opravljenim nakup niste zadovoljni, nas lahko v 14 dneh od prejema artikla na dom obvestite, da želite artikel vrniti in povrnili vam bomo celotno kupnino. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artikla. Artikel vrnite s priloženim računom ter v originalni embalaži na naslov Treniraj.si d.o.o., Spodnje preloge 95, 3210 Slovenske Konjice. Kupnino vam bomo vrnili na vaš bančni račun v najkrajšem možnem času.

Kettlebell utež – opis

Kettlebell utež predstavlja železno utež, ki je obdana z izjemno premium zaščito, namenjeno varovanju občutljivih površin. Ta izdelek je zasnovan za raznoliko rekreacijo, ki združuje elemente kardio vadbe, vaj za povečanje moči ter treninga za izboljšanje gibljivosti. Zahvaljujoč ročaju, ki ga ponuja kettlebell utež, se lahko posamezniki posvetijo nihanjem, potiskanju in dvigovanju. Med izvajanjem vadbe se težišče nenehno premika, kar prisili mišice telesa v aktivno delovanje in vzpostavljanje ravnovesja.

Kettlebell utež ni enakomerno razporejena, kar pomeni, da je potrebno še posebej delovati na stabilizaciji osrednjega dela telesa ter vzdrževanju ravnovesja. Spreminjajoče se točke težišča omogočajo raznovrstne načine uporabe, ki presegajo običajne uteži. Vadba s kettlebell utežmi je dosegla veliko priljubljenost v zadnjem času in je primerna za posameznike vseh ravni, od začetnikov do vrhunskih športnikov. Izvajate jo lahko kjerkoli.

Za vadbo s kettlebell utežjo je značilno visoko število ponovitev. Trening poteka eksplozivno, vaje pa so dinamične ter jih je mogoče kombinirati. S tovrstno vadbo se razvija moč, mišice so obremenjene in raztegnjene v celotnem obsegu gibanja, kar omogoča celostno krepitev telesa. Vadba s kettlebell utežmi spodbuja izgorevanje maščobe ter pridobivanje mišične mase.

Kettlebell utež – vaje

Snatch – dvig uteži nad glavo z iztegnjeno roko.
Jerk – dvig dveh uteži do prsnega koša in nato nad glavo večkrat zapored.

Pred pričetkom treninga je ključno temeljito ogrevanje, saj segrele mišice zmanjšajo možnost poškodb med vadbo. Sledi aktivacija, kjer se izvajajo nekoliko bolj intenzivne vaje za povečanje srčnega utripa in spodbujanje izgorevanja maščob. Nato sledi osrednji del treninga, ki zajema tri zgoraj omenjene vaje. Pomembno je poudariti, da treningi niso enolični – trajanje in število ponovitev posamezne vaje se prilagajata glede na specifične cilje in individualno kondicijo.

Kettlebellutež – določitev pravilne teže

Priporočljivo je, da je začetna teža kettlebell uteži začetnikov približno petina njihove telesne teže. Na primer, ženske s 50 kilogrami naj uporabljajo 10-kilogramsko utež za večino vaj, medtem ko naj se pri zahtevnejših vajah zaradi varnosti poslužujejo lažje uteži. Ključnega pomena je pravilna tehnična izvedba vaj, teža je sekundarna.

Trgovina

**Pred vadbo se posvetujte s strokovnjakom, da preprečite morebitne poškodbe.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino