Treniraj.si masažni valj

Specifikacije:
Dolžina: 33 cm
Širina: 14 cm
Material: EVA pena, PP
Barva: črna

11,95

izdelano_v_eu

IZDELANO V EU

Odlična kakovost

brezplacna_dostava

HITRA DOSTAVA

Dostava v 72 urah

podpora_uporabnikom

PODPORA UPORABNIKOM

Pokličite nas

garancija_kakovosti

GARANCIJA KAKOVOSTI

Brezplačna vračila

POTREBUJETE POMOČ?

Treniraj.si masažni valj ima posebej zasnovano obliko, ki poskrbi za odlično trigger točkovno masažo. Zasnovan je tako, da prenese stalno, težko in ponavljajočo se uporabo, ne da bi se poškodoval. Masažni valj ima manjše izbokline, ki dodatno masirajo mišice.

Z uporabo lastne teže se izvaja samomasažo, ter tako pospeši kroženje krvi na delu telesa, ki se masira. Rezultat masaže z krožnim penastim valjem je mehčanje ter sprostitev prostora med kožo, mišico ter kostjo. Ta sprostitev lajša bolečine v mišicah in sklepih ter povečujejo možnost gibanja.

Vaje z uporabo masažnega valja

Redna uporaba zmanjša tveganje za poškodbe in pripomore pri pripravi mišice na obremenitev.

Kako pravilno uporabljati Treniraj.si masažni valj?

Valjamo se po dolžini celotne mišice, katero želimo sprostiti. Na najbolj bolečih mestih se ustavimo in vztrajamo 30-90 sekund. V tem časom se lahko počasi, ritmično premikamo gor in dol po “trigger točki”. Pritisk reguliramo sami, pri čemur s pritiskom ni priporočljivo pretiravati, saj lahko s prevelikim pritiskom izzovemo še dodatno zakrčenje mišičnega tkiva. V kolikor med valjčkanjem, bodisi občutite nenadno in ostro bolečino ali se bolečina v mišici ne zmanjša po nekaj dneh valjčkanja, je to lahko znak, da ste pravzaprav poškodovani (v mislih imam poškodbo mišic), zato bi se bilo priporočljivo posvetovati z zdravnikom ali fizioterapevtom.

Zakaj je dobro uporabljati Treniraj.si masažni valj?

  • Uporaba masažnega valja nima nobenih negativnih posledic na športno učinkovitost in naj bi celo izboljšala nekatere motorične sposobnosti, kot sta moč in hitrost.
  • Ima preventivni vpliv na pojav tipičnih mišičnih poškodb zaradi preobremenjenosti.
  • Velja za enega boljših načinov regeneracije mišičnega tkiva v smislu zmanjšanja zakasnjene mišične bolečine oz. – po domače povedano – “muskelfibra”.
  • Sprosti odvečno mišično napetost, kar poveča obseg gibljivosti.
  • Bistveno poveča prožnost in drsljivost mišic – zaradi povečanega krvnega pretoka in povečanega pretoka hranilnih snovi skozi mišico namreč uporaba masažnega valja zmanjša nastanek vnetij in preprečuje, da se fascija in mišično tkivo med seboj zlepita.

Ostali izdelki za masažo

 

Podobni izdelki
Treniraj.si masažni valj

Specifikacije:
Dolžina: 33 cm
Širina: 14 cm
Material: EVA pena, PP
Barva: črna

11,95

Treniraj.si masažni valj

Specifikacije:
Dolžina: 33 cm
Širina: 14 cm
Material: EVA pena, PP
Barva: črna

11,95